Φτερούγες κοτόπουλου με γλάσο σόγιας και μελιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

40 μικρές φτερούγες κοτόπουλου

1 φλ. σάλτσα σόγιας

1 λεμόνι, χυμός

1/2 φλ. μέλι

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. μπαχάρι, σκόνη

1 κ.γ. τσίλι, σκόνη

1/2 κ.γ. κύμινο, σκόνη

1/2 κ.γ. σκόρδο, σκόνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
2 Προσθέτουμε στο μίγμα το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το κύμινο, το σκόρδο και το τσίλι. Ανακατεύουμε καλά.
3 Προσθέτουμε τις φτερούγες στο μίγμα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Απλώνουμε τις φτερούγες σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
5 Όση ώρα ψήνονται, τις περνάμε με ένα πινέλο με την υπόλοιπη μαρινάδα για να γλασαριστούν.
6 Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος