Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 μέτρια παντζάρια

1 σαλάτα γουστόζα, Φρεσκούλης

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

100 γρ. κατσικίσιο τυρί

1/3 φλ. καρύδια

 

Για το dressing:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα παντζάρια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε το σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 1 ώρα. Μπορούμε να βάλετε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι μέσα από το αλουμινόχαρτο για δοκιμή.
Αφήνουμε τα παντζάρια μας να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες.
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε τη σαλάτα γουστόζα, τα παντζάρια, τις φέτες αβοκάντο, το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος