Φωλιές βρώμης-κακάο με γέμιση γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις φωλιές:

2 μπανάνες, ώριμες

2 φλ. βρώμη

1/4 φλ. κακάο

2 κ.γ. μέλι

 

Για τη γέμιση γιαουρτιού:

1 φλ. γιαουρτιού 5%, ΦΑΓΕ

2 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. μέλι

φρούτα της εποχής

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις φωλιές: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά, σε ένα μεσαίο σκεύος.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το κακάο, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Λαδώνουμε πολύ καλά θήκες ταψιού για cupcakes. Προσθέτουμε μια ποσότητα από το μίγμα μας σε κάθε θήκη και με το χέρι μας πιέζουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί η φωλιά.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε να κρυώσουν οι φωλιές καλά.
Για τη γέμιση: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, το κακάο, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη σύνθεση: Στις κρύες πλέον φωλιές προσθέτουμε 2 κ.γ. από τη γέμιση και στολίζουμε με φρούτα της εποχής.
Αφήνουμε τις φωλιές στο ψυγείο περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος