01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφού πάρει θερμοκρασία το μίγμα, προσθέτουμε και το ροδόνερο. |
2 | Όσο το μίγμα ζεσταίνεται, σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να γείνει μία μάζα. |
3 | Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα με την κρέμα γάλακτος και το γάλα στο μείγμα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με σύρμα για να μην κάνει το αλεύρι κόμπους. |
4 | Επιστρέφουμε το μίγμα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. |
5 | Μόλις η γέμιση δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. |
6 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 34cm. Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και απλώνουμε τα μισά φύλλα να σκεπάσουν το ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε προσεκτικά να πάει παντού. |
7 | Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με προσοχή, κλείνοντας κάθε φορά κάθε φύλλο προς τα μέσα και αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα. |
8 | Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο το τελευταίο φύλλο, με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 περίπου λεπτά. |