01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2 | Βουτυρώνουμε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ., ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, το κουνάμε να πάει παντού και το τινάζουμε να φύγει το περισσό. |
3 | Ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε αντικολλητική κατσαρόλα. |
4 | Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε σημείo σιγανού βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο. Ξανα ανακατεύουμε. |
5 | Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τη μαστίχα. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο λίγο το καυτό μίγμα γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο. |
6 | Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι. Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. |