Γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη-cranberry

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

400 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ μαστίχα, τριμμένη

4 αβγά

1 βανίλια

1 -2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

200 γρ. μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry

αλεύρι για το ταψί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
2 Βουτυρώνουμε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ., ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, το κουνάμε να πάει παντού και το τινάζουμε να φύγει το περισσό.
3 Ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε αντικολλητική κατσαρόλα.
4 Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε σημείo σιγανού βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο. Ξανα ανακατεύουμε.
5 Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τη μαστίχα. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο λίγο το καυτό μίγμα γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο.
6 Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι. Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος