Γαρίδες καυτερές με ζυμαρικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

226 γρ. ζυμαρικά Linguine

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο

450 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες

¾ κούπας κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι τριμμένο

½ κ.γ. βασιλικό φρέσκο

½ κ.γ. ρίγανη φρέσκια

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

1 ¾ κούπες πολτοποιημένες ντομάτες

¼ κ.γ. αλάτι

400 γρ. ντομάτες , κομμένες σε κύβους και στραγγισμένες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά καλά και τα διατηρούμε τα ζεστά.
2 Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
3 Προσθέτουμε 1 1/2 κ.γ. σκόρδου και τις γαρίδες, και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι οι γαρίδες έτοιμες. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές.
4 Βάζουμε στο τηγάνι το υπολειπόμενο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
5 Ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπολειπόμενο σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς.
6 Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις ντομάτες (κύβους). Μαγειρεύουμε το μείγμα αυτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
7 Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί ομοιόμορφα όλο το φαγητό.
8 Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω από τα ζυμαρικά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος