01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά καλά και τα διατηρούμε τα ζεστά. |
2 | Ενώ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. |
3 | Προσθέτουμε 1 1/2 κ.γ. σκόρδου και τις γαρίδες, και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι οι γαρίδες έτοιμες. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις διατηρούμε ζεστές. |
4 | Βάζουμε στο τηγάνι το υπολειπόμενο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. |
5 | Ανακατεύοντας προσθέτουμε το υπολειπόμενο σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. |
6 | Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις ντομάτες (κύβους). Μαγειρεύουμε το μείγμα αυτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα. |
7 | Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί ομοιόμορφα όλο το φαγητό. |
8 | Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες πάνω από τα ζυμαρικά. |