Γαρίδες με φασόλια και φέτα σε σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλ. βολβό μάραθου (φινόκιο), ψιλοκομμένο

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη

1 φλ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ζωμό κότας, ανάλατο

1 κονσέρβα (400 γρ.) φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

1 δαφνόφυλλο

230 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/4 φλ. φέτα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2 Ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
3 Βάζουμε και το ζωμό κότας, τα φασόλια και το δαφνόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες.
5 Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος