Γαρίδες με καρύδα και σάλτσα ανανά-κόλιανδρο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/3 κούπας καρύδα, κομμένη σε λωρίδες & ψημένη

¾ κούπας Panko ή τριμμένες φρυγανιές

Αλάτι

Πιπέρι

¼ κούπας αλεύρι ολικής άλεσης

3 ασπράδια αυγού

1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας

12 γαρίδες, μεγάλες, καθαρισμένες αλλά με την ουρά

225 γρ. ανανά, χοντροκομμένο

1 κ.γ. σάλτσα καυτερού σκόρδου

¼ κούπας φύλλα κόλιανδρου

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
2 Τοποθετούμε τα κομμάτια καρύδας σε ένα μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύοντας προσθέτουμε το Panco, το αλάτι και το πιπέρι που επιθυμούμε στο μίγμα.
3 Σε ένα ρηχό σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι.
4 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και στη συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε και ανακατεύουμε το εκχύλισμα καρύδας.
5 Παίρνουμε μία μία τις γαρίδες από την ουρά και αρχικά καλύπτουμε όλες τις πλευρές τους με αλεύρι. Εν συνεχεία τις βουτάμε στο μίγμα αυγού, και τέλος στο μείγμα Panco.
6 Τοποθετούμε όλες τις γαρίδες σε μια σχάρα και ψήστε τες για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα χρυσαφένιο εξωτερικά.
7 Όσο οι γαρίδες ψήνονται, στο μπλέντερ τοποθετούμε τον ανανά, το σκόρδο και το κόλιανδρο και χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν όλα τα υλικά.
8 Γαρνίρουμε με το μίγμα αυτό τις γαρίδες, αλαοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδευόμενες από την σάλτσα ανανά σε ένα μπολ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος