01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και απλώνουμε τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. |
3 | Αν κάποια ντοματίνια είναι πολύ μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. |
4 | Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, να βγάζουν υγρά και να ζαρώνουν. |
5 | Στο μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. |
6 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του. Σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
7 | Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη. |
8 | Επιστρέφουμε το ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τις γαρίδες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. |
9 | Σοτάρουμε το σκόρδο για 1-1 1/2 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να βγάλει τα αρώματά του. |
10 | Ρίχνουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους στο τηγάνι με το σκόρδο, προσθέτουμε το λευκό κρασί, την κρέμα βαλσάμικου με ντομάτα και μυρωδικά, 1/2 κ.γ. λεπτό αλάτι και ανακατεύουμε. |
11 | Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού σπάμε τα ντοματίνια. Βράζουμε τη σάλτσα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. |
12 | Σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Η σάλτσα θα μειωθεί και θα δέσει. Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και το βασιλικό και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι μαζί με τους χυμούς τους και ανακατεύουμε. |
13 | Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλατοπίπερο, κατά βούληση. Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε. |