Γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά

φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

 

Για τη σάλτσα:

2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.σ. ελαιόλαδο

4  κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

αλάτι, κατά βούληση

λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
2 Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, στη συνέχεια το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μίγμα.
3 Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4 Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος