01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι. |
2 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. |
3 | Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. |
4 | Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. |
5 | Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. |
6 | Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο. |
7 | Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε. |
8 | Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα. |
9 | Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό. |