Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

καυτερές πιπερίτσες τσίλι, τεμαχισμένες, κατά βούληση

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

60 ml. (1/4 φλ.) ούζο

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

200-250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

μία πρέζα γλυκιά πάπρικα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
3 Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
4 Προσθέτουμε τις ντομάτες, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
5 Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
6 Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο τηγάνι, σοτάρουμε για 1 λεπτό κάθε πλευρά και σβήνουμε με το ούζο.
7 Προσθέτουμε τη σάλτσα της ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
8 Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα στο τηγάνι, το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά η φέτα.
9 Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι ζεστό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος