01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. |
2 | Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά). |
3 | Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. |
4 | Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο. |
5 | Μεταφέρουμε τις γαρίδες, μόνο, σε ένα πιάτο. |
6 | Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό. |
7 | Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού. |