Γαρίδες σαγανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες

2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1)

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος

5 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς κουκούτσια, πολτοποιημένη

½ φλ λευκό κρασί

½ φλ φέτα, τριμμένη

Φρέσκο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ, βάζουμε τις γαρίδες, περιχύνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
2 Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν (3-5 λεπτά).
3 Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
4 Βάζουμε τις γαρίδες πάνω από το μείγμα στο σχαροτήγανο, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες ροζ. Αφαιρούμε από τη φωτιά το σχαροτήγανο.
5 Μεταφέρουμε τις γαρίδες, μόνο, σε ένα πιάτο.
6 Προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, τη φέτα και το πιπέρι στο σχαροτήγανο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί, περίπου για 1 λεπτό.
7 Σερβίρουμε με τις γαρίδες πάνω από το μείγμα του τυριού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος