01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. |
2 | Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. |
3 | Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. |
4 | Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
5 | Ρίχνουμε πιπέρι και τις φέτες από το λεμόνι και το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. |
6 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες θαλασσινό αλάτι. |
7 | Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. |