Γαρίδες σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. βούτυρο, ανάλατο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά

1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

1 λεμόνι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό

1 πορτοκάλι, 1/2 κομμένο σε φέτες + 1/2 χυμό

1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, φύλλα και κοτσάνια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
2 Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες.
3 Ανακατεύουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4 Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5 Ρίχνουμε πιπέρι και τις φέτες από το λεμόνι και το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες θαλασσινό αλάτι.
7 Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος