Γαρίδες teriyaki με καστανό ρύζι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές (ζεστό)

1/2 φλ. σως teriyaki

2 κ.σ. ζάχαρη

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες

2 κ.γ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. φυτικό λάδι

λαχανικά στον ατμό (μπρόκολο, καρότα, φασολάκια)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά.
2 Ενώ το ρύζι μας μας μαγειρεύεται, προσθέτουμε τη σως teriyaki με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3 Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αφαιρούμε 3 κ.σ. από το μείγμα με τη σως teriyakiκαι τη ζάχαρη και περιχύνουμε τις γαρίδες.
4 Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα και τη σφραγίζουμε. Ανακινούμε πολύ καλά τη σακούλα, ώστε η σως να πάει παντού. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά.
5 Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε αρκετό νερό στο υπόλοιπο μείγμα με τη σως teriyaki και προσθέτουμε 2/3 φλ. κορν φλάουρ.
6 Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
7 Προσθέτουμε το μείγμα με τη σως και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να βράζει και να πήξει ελαφρώς.
8 Σερβίρουμε το καστανό ρύζι basmati ζεστό μαζί με τις γαρίδες teriyaki, συνοδευόμενα από λαχανικά στον ατμό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος