01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. |
2 | Ενώ το ρύζι μας μας μαγειρεύεται, προσθέτουμε τη σως teriyaki με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. |
3 | Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Αφαιρούμε 3 κ.σ. από το μείγμα με τη σως teriyakiκαι τη ζάχαρη και περιχύνουμε τις γαρίδες. |
4 | Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα και τη σφραγίζουμε. Ανακινούμε πολύ καλά τη σακούλα, ώστε η σως να πάει παντού. Μαρινάρουμε για 15 λεπτά. |
5 | Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε αρκετό νερό στο υπόλοιπο μείγμα με τη σως teriyaki και προσθέτουμε 2/3 φλ. κορν φλάουρ. |
6 | Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. |
7 | Προσθέτουμε το μείγμα με τη σως και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να βράζει και να πήξει ελαφρώς. |
8 | Σερβίρουμε το καστανό ρύζι basmati ζεστό μαζί με τις γαρίδες teriyaki, συνοδευόμενα από λαχανικά στον ατμό. |