01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος, φροντίζοντας να κρατήσουμε τις ουρές. |
3 | Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μία τομή στο κέντρο κάθε γαρίδας, ώστε να ανοίξει και να πάρει το σχήμα της πεταλούδας. |
4 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τον μαϊντανό και το μπέικον. Μοιράζουμε 2 κ.γ. μείγμα τυριού στο κέντρο κάθε γαρίδας. |
5 | Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε το φύλλο διαγώνια σε 18 λωρίδες (περίπου 1,5 εκ. φάρδος). |
6 | Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου σφολιάτας και τυλίγουμε μία γαρίδα ξεκινώντας από την ουρά τυλίγοντας προς το σώμα της και αντιστρόφως, μέχρι να τελειώσει το φύλλο. Αφήνουμε την ουρά της γαρίδας ακάλυπτη. |
7 | Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις γαρίδες. Τοποθετούμε τις γαρίδες με τη ζύμη και τη γέμιση σε ένα ταψί. |
8 | Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας. |