Γαρίδες τυλιγμένες με καταΐφι και σάλτσα ροδιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες:

200 γρ. κανταΐφι

12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, αφήνουμε μόνο λίγη από την ουρά στο τέλος

1 λεμόνι, ξύσμα

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

βούτυρο, λιωμένο

 

Για τη σάλτσα:

50 γρ. σπόρια ροδιού

πετιμέζι

3 κ.σ. βαλσάμικο

½ φλ. σιρόπι ροδιού

3 κ.σ. μέλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα.
Ξεκινάμε να χτενίζουμε το κανταΐφι, βουτυρώνουμε τα χέρια μας και χτενίζουμε το κανταΐφι βάζοντας παράλληλα βούτυρο μέσα στις ίνες της ζύμης. Τυλίγουμε κάθε γαρίδα με κανταΐφι φροντίζοντας να αφήσουμε την ουρά εκτός.
Αφού τυλίξουμε όλες τι γαρίδες με το κανταΐφι, παίρνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο στον πάτο του, βάζουμε τις γαρίδες μέσα στο ταψί φροντίζοντας να μην ακουμπάει η μία την άλλη γιατί θέλουμε το κανταΐφι να ψηθεί από όλες τις πλευρές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10-12 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα σπόρια ροδιού, πετιμέζι, το βαλσάμικο, το σιρόπι ροδιού, το μέλι και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα ροδιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος