Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2,8 λίτρα νερό

230 γρ. ζυμαρικά spaghetti

450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

2 φλ. baby σπανάκι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente. Σουρώνουμε.
2 Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 3 λεπτά.
3 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και προσθέτουμε το βασιλικό, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
4 Μοιράζουμε σε 4 πιάτα το σπανάκι και τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος