Γαριδοσαλάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

2 αγγούρια

αλάτι, κατά βούληση

450 γρ. μικρές γαρίδες, βρασμένες

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

6-8 ραπανάκια, κομμένα

200 γρ τυρί cottage

φύλλα μαρουλιού, για σερβίρισμα

φρέσκο άνηθο,  για γαρνίρισμα

 

Για τη σάλτσα:

¼ φλ. ζάχαρη

1 φλ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. σουσάμι, ψημένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε τα αγγούρια σε κύβους, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
2 Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα αγγούρια σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.
3 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αγγούρια, τις γαρίδες, τις νιφάδες κόκκινο πιπέρι, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, το τυρί cottage και ανακατεύουμε.
4 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βαλσάμικο, τη σάλτσα σόγιας, το σουσάμι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.
5 Στρώνουμε φύλλα μαρουλιού σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τη γαριδοσαλάτα.
6 Περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος