01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει, βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
4 | Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα, τις κίτρινες πιπεριές, τις βρασμένες πατάτες, το σέλερι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. |
5 | Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. |
6 | Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ένα από τα δύο ταψιά και τα ψήνουμε στο προεθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. |
7 | Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γαύρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
8 | Βουτάμε ένα-ένα τα φιλέτα γαύρου και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο δεύτερο ταψί. Ρίχνουμε διάσπαρτα και το σκόρδο. |
9 | Βάζουμε και το ταψί με τα ψάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά. Βγάζουμε τα 2 ταψιά από το φούρνο και τοποθετούμε σε πιατέλα το γαύρο μαζί με τα λαχανικά. |
10 | Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ρίχνουμε αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. |