Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 πατάτες μικρές, καθαρισμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ

3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες

10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 λεμόνι, χυμό

50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

μία πρέζα ζάχαρη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό γαύρος, πλυμένος και φιλεταρισμένος

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες        

2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει, βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
3 Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
4 Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα, τις κίτρινες πιπεριές, τις βρασμένες πατάτες, το σέλερι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
5 Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
6 Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ένα από τα δύο ταψιά και τα ψήνουμε στο προεθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
7 Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γαύρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
8 Βουτάμε ένα-ένα τα φιλέτα γαύρου και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο δεύτερο ταψί. Ρίχνουμε διάσπαρτα και το σκόρδο.
9 Βάζουμε και το ταψί με τα ψάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά. Βγάζουμε τα 2 ταψιά από το φούρνο και τοποθετούμε σε πιατέλα το γαύρο μαζί με τα λαχανικά.
10 Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ρίχνουμε αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος