02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα αυγά: | Προσθέτουμε τα αυγά μας σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να γίνουν πολύ σφιχτά. |
Αποσύρουμε τα αυγά μας από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα καθαρίζουμε προσεκτικά. | |
Κόβουμε τη βάση από κάθε αυγό ώστε να στέκεται όρθιο. Στη συνέχεια κόβουμε στη μέση το αυγό μας αφαιρώντας το επάνω μέρος. | |
Μεταφέρουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα σκεύος και το ασπράδι που περίσσεψε το κρατάμε σε άλλο σκεύος. Αφαιρούμε επίσης το κρόκο και από τη βάση του αυγού που έχουμε δημιουργήσει. | |
Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια των αυγών μας και προσθέτουμε τη μαγιονέζα μας. Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε 1 κ.γ. τρίμμα αυγοτάραχου. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τις βάσεις των αυγών που έχουμε δημιουργήσει. | |
Για τη κρέμα: | Με ένα πιρούνι σπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε στο σκεύος τη craime fraiche, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. |
Μεταφέρουμε τη κρέμα μας σε ένα κορνέ. | |
Για τις δαντέλες παρμεζάνας: | Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι. Προσθέτουμε μια μια τις κουταλιές παρμεζάνας. Αφήνουμε να λιώσει το τυρί μας και δημιουργήσει μια βάση. |
Όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμη για να βγει από το τηγάνι. Προσέχουμε να μην ψηθεί πολύ και κουνάμε ελαφρά με μια ξύλινη σπάτουλα. Πρέπει να την βγάλουμε από το τηγάνι όσο είναι ακόμα μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. | |
Για τη σύνθεση: | Στήνουμε τα γεμιστά αυγά μας στη πιατέλα που θα τα σερβίρουμε. Τοποθετούμε πάνω από κάθε αυγό μια δαντέλα παρμεζάνας. |
Με το κορνέ βάζουμε μια ποσότητα από τη κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. τρίμμα αυγοτάραχου. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε |