Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με μπρόκολο και τσένταρ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (170 – 200 γρ. / φιλέτο)

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

½ κ.γ. λευκό πιπέρι

½ κ.γ. κάρυ σκόνη

½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

¼ κ.γ. αλάτι

1 φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο

½ φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

½ φλ. ζωμό κότας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα.
3 Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, το λευκό πιπέρι, το κάρυ, το σκόρδο και το αλάτι και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα.
4 Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το μπρόκολο και το τυρί τσένταρ και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε φιλέτου.
5 Σφραγίζουμε κάθε φιλέτο με 2-3 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
6 Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το ζωμό κότας.
7 Σκεπάζουμε το σκεύος  χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
8 Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τους χυμούς από το σκεύος και  ψήνουμε χωρίς αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι τα υγρά από το κρέας να είναι καθαρά.
9 Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος