02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Κόβουμε τις κορυφές (φέτες-καπάκια) από τις ντομάτες και τις κρατάμε. |
2 | Με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, ώστε να μην τρυπήσουμε το δέρμα τους και το κρατάμε σε ένα μπολ. |
3 | Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη την κοιλότητα κάθε ντομάτας για να μειώσουμε την οξύτητά της. |
4 | Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα τους και τη ρίχνουμε στο μπολ με το εσωτερικό (ζουμιά-σπόρους-σάρκα) της ντομάτας. |
5 | Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας-κολοκυθιού, χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο υγρό και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τον κιμά και τον ροδίζουμε. Μόλις χάσει το ροζ χρώμα του, προσθέτουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο. |
7 | Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή. |
8 | Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του. |
9 | Προσθέτουμε το μαϊντανό, το ρύζι, τον μισό πολτό ντομάτας-κολοκυθιού, τον ντοματοπελτέ και την ντομάτα κονκασέ. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. |
10 | Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, για να μη γίνει πολύ αραιή. Το άβραστο ρύζι θα αρχίσει να απορροφά την περίσσεια υγρασία καθώς μαγειρεύεται. |
11 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
12 | Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τη βάση ενός ταψιού. |
13 | Βάζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια στο ταψί μας και αραδειάζουμε γύρω τους τις κυδωνάτες πατάτες. |
14 | Γεμίζουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια κατά τα 3/4, κλείνουμε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και πασπαλίζουμε τα λαχανικά με τη τριμμένη φρυγανιά. |
15 | Βάζουμε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε ντομάτα. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό στη βάση του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά. |
16 | Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά. |