Γεμιστά μανιτάρια με μυρωδικά, παρμεζάνα και γιαούρτι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

15 μεγάλα λευκά μανιτάρια

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Carino για πατάτες, Μπαχαρικά ΗΛΙΟΣ

50 γρ. φρυγανιά

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. βούτυρο φρέσκο

100 γρ. γιαούρτι

1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Κόβουμε το κορμό από τα μανιτάρια με προσοχή και τους ψιλοκόβουμε.
3 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους ψιλοκομμένους κορμούς με το μείγμα Carino για πατάτες και λίγο ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.
4 Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, την φρυγανιά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το βασιλικό και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα.
5 Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μίγμα επάνω από τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10' με 15'.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος