01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη γέμιση: | Στην επιφάνεια κοπής για κρέας κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε, όσο το δυνατόν, μικρότερα κομμάτια. Σε μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα μπολ. |
Στην επιφάνεια κοπής για λαχανικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο. Στην ίδια επιφάνεια κόβουμε σε ψιλές φέτες τις πιπεριές. | |
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, πράσο και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. | |
Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας, μαζί με τα ζουμιά του μπολ, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. | |
Προσθέτουμε 400 ml από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Αμέσως μετά σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένη τη κατσαρόλα μας μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το γέμισμα των μήλων. | |
Για τη σύνθεση: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα μήλα μας. Με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το "καπάκι" του μήλου και ένα πολύ μικρό μέρος της βάσης, ώστε να στέκεται το μήλο μας όρθιο. | |
Με τον αποπυρηνωτή ή με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον πυρήνα των μήλων και λίγη από τη σάρκα τους, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε το μήλο μέχρι κάτω. | |
Ρίχνουμε στο εσωτερικό τους λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και τα γεμίζουμε με το μίγμα της κατσαρόλας. Τοποθετούμε τα μήλα μας όρθια σε ένα μέτριο ταψί στο οποίο ρίχνουμε το βούτυρο, το κρασί και τον υπόλοιπο ζωμό. | |
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα μήλα για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν ελαφρά και να ροδίσει η γέμιση. |