Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυριά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 πατάτες πλυμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

220 γρ. βούτυρο, αλατισμένο

1 φλ. μπέικον σε κομματάκια

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1 φλ. τυρί Pasta & Gratinar, Arla

½  φλ. γάλα

2 κ.γ. αλάτι

3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

Mαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 1 ώρα, ώστε να είναι μαγειρεμένες και στο εσωτερικό τους.
2 Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε το φούρνου στους 175°C.
3 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε το εσωτερικό της πατάτας και το τοποθετούμε μέσα στο μπολ.
4 Αφήνουμε την άκρη της κάθε πατάτας ανέπαφη για να χρησιμοποιηθεί ως βάση. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί.
5 Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο, το μπέικον και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα, το γάλα, το αλάτι, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
6 Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα, ώστε να φαίνεται πλούσιο. Προσθέτουμε επιπλέον μίγμα τριμμένων τυριών με γραβιέρα και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί για περίπου 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος