Γεμιστές πατάτες με τυρί και λουκάνικο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 πατάτες μεγάλες

500 γρ. Τρικαλινό ελαφρύ, ΦΑΓΕ

3 χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

3 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά. Τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
3 Αποσύρουμε τις πατάτες μας από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αδειάζουμε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους ώστε να δημιουργήσουμε μια θήκη.
4 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το εσωτερικό που αφαιρέσαμε από τις πατάτες, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά.
5 Γεμίζουμε τις πατάτες μας με το μίγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
6 Επιστρέφουμε τις πατάτες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος