Γεμιστές πιπεριές με κιμά, λουκάνικο και ρύζι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. λευκό ρύζι μακρύκοκκο

2 φλ. νερό

 

Για τη σάλτσα:

1 κρεμμύδι, σε κύβους

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. ζωμός μοσχάρι

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ντομάτα και μυρωδικά

1/4 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες

 

Για τις πιπεριές:

450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, ψιλοκομμένος

120 γρ. πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, χωρίς φλούδα

280 γρ. ντομάτα κονκασέ

1/4 φλ. φρέσκος μαϊντανός, κομμένος

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν, τριμμένο

4 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια

1 φλ παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη + επιπλέον για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να εξατμιστεί το υγρό. Αφήνουμε το μαγειρεμένο ρύζι στην άκρη.
3 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
4 Αφαιρούμε το μισό κρεμμύδι από το τηγάνι, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
5 Στο τηγάνι προσθέτουμε τη σάλτσα μαρινάρα, το ζωμό, την κρέμα βαλσάμικου με ντομάτα και μυρωδικά, το κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
6 Μεταφέρουμε το μείγμα σάλτσας σε ένα πυρέξ 22Χ33εκ και αφήνουμε στην άκρη.
7 Στο μπολ με τα κρεμμύδια προσθέτουμε τον κιμά, το λουκάνικο, την ντομάτα κονκασέ, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το ρύζι και την παρμεζάνα.
8 Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του κιμά. Βάζουμε τις γεμισμένες πιπεριές μέσα στο πυρέξ, πάνω από τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
9 Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20-25 λεπτά, μέχρι το κρέας να μην είναι ροζ, να μαλακώσουν οι πιπεριές και το τυρί να ροδίσει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος