Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και σπανάκι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. baby σπανάκι

2 φέτες λευκό ψωμί για τόστ, θρυμματισμένο

¼ φλ. γάλα

1 μεγάλο αβγό

2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο

450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, τεμαχισμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

8 μικρές κίτρινες ή  πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια

¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. ντομάτα κονκασέ

1 φλ. ζωμός κότας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί.
2 Στραγγίζουμε το σπανάκι, το ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του, το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το τηγάνι.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το γάλα, το αβγό, την παρμεζάνα και ζυμώνουμε.
5 Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το λουκάνικο και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ζύμωμα, να ενωθούν τα υλικά.
6 Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις πιπεριές με υγρά χέρια.
7 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
8 Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέτουμε τις πιπεριές με τη γέμιση προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
9 Γυρίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι το δέρμα τους να ροδίσει.
10 Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να μαγειρευτεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος