01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα ταψί, την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού. |
3 | Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι - αυτό βοηθά στο να γίνει τραγανή η πατάτα μας- και ψήνουμε για 1 έως 1 1/4 ώρες ή μέχρι η πατάτα να είναι τρυφερή. |
4 | Ανακατεύουμε τον τόνο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μαγιονέζα. |
5 | Όταν η πατάτα είναι έτοιμη, την κόβουμε στη μέση και πολτοποιούμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο. |
6 | Μοιράζουμε το μείγμα τόνου μεταξύ των δύο μερών της πατάτας, βάζουμε στην κορυφή έξτρα φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρνίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας. |