Γεμιστή πατάτα με τόνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πατάτα (περίπου 250γρ.), πλυμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

θαλασσινό αλάτι

160 γρ. κομμάτια τόνου σε άλμη, στραγγισμένα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

1-2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. βούτυρο

Έξτρα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα ταψί, την τρυπάμε με το πιρούνι αρκετές φορές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να πάει παντού.
3 Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι - αυτό βοηθά στο να γίνει τραγανή η πατάτα μας- και ψήνουμε για 1 έως 1 1/4 ώρες ή μέχρι η πατάτα να είναι τρυφερή.
4 Ανακατεύουμε τον τόνο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη μαγιονέζα.
5 Όταν η πατάτα είναι έτοιμη, την κόβουμε στη μέση και πολτοποιούμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο.
6 Μοιράζουμε το μείγμα τόνου μεταξύ των δύο μερών της πατάτας, βάζουμε στην κορυφή έξτρα φρέσκο κρεμμυδάκι, γαρνίρουμε με λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος