Γεμιστό κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί και εστραγκόν

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

140 γρ. κατσικίσιο τυρί

1/2 λεμόνι, ξύσμα

1/2 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρους), ψιλοκομμένη

1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα

8 φέτες προσούτο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
2 Σε ένα μπολ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά τσίλι, το εστραγκόν και λίγο αλατοπίπερο.
3 Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε με το μείγμα τυριού.
4 Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τυλίγουμε 2 φέτες προσούτο γύρω από το καθένα.
5 Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί, αλλά να κρατάει την υγρασία του.
Δημήτρης Σκαρμούτσος