Γεμιστό κοτόπουλο με σπανάκι και φέτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλ ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια, τεμαχισμένα

1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

450 γρ. σπανάκι

1/2 φλ φρέσκος άνηθος, τεμαχισμένος

2 αβγά

450 γρ. τυρί, τριμμένο

1 κ.σ. πιπέρι, τριμμένο

8 μεγάλα στήθη κοτόπουλο

ελαιόλαδο

λεμόνι, χυμός

ρίγανη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το πράσινο κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
2 Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180°C.
4 Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα με το σπανάκι να κρυώσει. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα αβγά, το τυρί, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5 Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλο, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε με το μείγμα σπανάκι-τυρί.
6 Κλείνουμε τα στήθη κοτόπουλου και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
7 Μετά από 15 λεπτά, περιχύνουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος