Γεμιστό κοτόπουλο με τυριά και μουστάρδα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε μικρά κομμάτια

50 γρ. γραβιέρα ώριμη, τριμμένη

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα

8 φέτες καπνιστό μπέικον

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε τη μοτσαρέλα, τη γραβιέρα, τη πικάντικη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Με ένα μαχαίρι, σκίζουμε από τη μία πλευρά το κάθε στήθος κοτόπουλο ώστε να ανοίξει σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε το μείγμα των τυριών και της μουστάρδας.
4 Τυλίγουμε, όχι πολύ σφιχτά, 2 φέτες μπέικον γύρω από το κάθε γεμιστό φιλέτο με και το καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει.
5 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κοτόπουλο να ροδίσει.
6 Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος