01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 λίτρο νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε τον κύβο κότας και το κριθαράκι. | |
Ανακατεύουμε και βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, επιστρέφουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, το φινόκιο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. | |
Για την μπεσαμέλ: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. |
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. | |
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για να πήξει η κρέμα. Δεν αφήνουμε όμως να πήξει πολύ, γιατί θέλουμε μια ελαφριά και αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε. | |
Προσθέτουμε το τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αν δούμε ότι έγινε πολύ πηχτό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο γάλα. | |
Για τη σύνθεση: | Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το κριθαράκι με το φινόκιο και τα λουκάνικα, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό. |
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε. |