Γιουβέτσι με χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, φινόκιο και τυριά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½ λίτρο νερό

1 κύβο κότας

500 γρ. κριθαράκι, χοντρό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 μεγάλα φινόκιο (μαραθόριζα), κομμένα σε χοντρά κομμάτια, μόνο το λευκό μέρος

200 ml κρέμα γάλακτος

 

Για την μπεσαμέλ:

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

600 ml γάλα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 αβγό, κρόκος

150 γρ. τσένταρ, τριμμένο

50 γρ. έμενταλ, τριμμένο

50 γρ. γκούντα, τριμμένο

λίγο θυμάρι φρέσκο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 λίτρο νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε τον κύβο κότας και το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, επιστρέφουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, το φινόκιο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Για την μπεσαμέλ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για να πήξει η κρέμα. Δεν αφήνουμε όμως να πήξει πολύ, γιατί θέλουμε μια ελαφριά και αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τον κρόκο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αν δούμε ότι έγινε πολύ πηχτό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο γάλα.
Για τη σύνθεση: Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το κριθαράκι με το φινόκιο και τα λουκάνικα, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος