01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. |
2 | Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές, για να το θωρακίσουμε. Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πιάτο. |
3 | Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του. |
4 | Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
5 | Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος και τέλος το κρέας. |
6 | Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. |
7 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
8 | Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. |
9 | Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. |
10 | Όταν είναι έτοιμο το γιουβέτσι, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε. |