Γλασαρισμένα γλυκά ρολά κανέλας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη:

600 γρ. αλεύρι

120 γρ. ζάχαρη

8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)

220 γρ. χλιαρό γάλα

70 γρ. μαργαρίνη

2 αβγά

1 κ.γ. αλάτι

 

Γέμιση:

200 γρ. καστανή ζάχαρη

3-4  κ.σ. κανέλα

70 γρ. μαργαρίνη

 

Σάλτσα τυριού:

110 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. άχνη

120 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.
3 Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ.
4 Αλείφουμε το φύλλο με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μίγμα ζάχαρης - κανέλας σε όλη την επιφάνεια.
5 Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολα το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά.
6 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
7 Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα.
8 Όταν ψηθούν τα ρολά και καθώς είναι ζεστά τα αλείφουμε με τη σάλτσα τυριού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος