Γλασαρισμένη πάπια με κουμ κουάτ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

340 γρ. στήθος πάπιας ψητό, κομμένη σε λεπτές φέτες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό

1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο

1 φύλλο δάφνης

2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα στα μέση

1 1/3 φλ. κουμ κουάτ, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4

2 κ.γ. Grand Marnier

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας.
2 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
3 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε την πάπια και από τις 2 πλευρές, για 10 περίπου λεπτά συνολικά, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη μαρμελάδα βερίκοκο, τη δάφνη και τα ξυλάκια κανέλας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.
5 Προσθέτουμε τα κουμ κουάτ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα κουμ κουάτ να μαλακώσουν και το υγρό να αρχίσει να γίνεται σιρόπι.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το Grand Marnier, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε το γλάσο σε ένα μικρό μπολ.
7 Αφαιρούμε την κανέλα και το φύλλο δάφνης και τα πετάμε.
8 Αφήνουμε τα γλασαρισμένα κουμ κουάτ στην άκρη και κρατάμε το γλάσο ξεχωριστά.
9 Αλείφουμε τα φιλέτα πάπιας με το γλάσο, γαρνίρουμε με γλασαρισμένα κουμ κουάτ και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος