Γλασαρισμένος σολομός με μέλι, λαχανικά και πορτοκάλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ξιδιού μουστάρδα

1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι,  λιωμένο

450 γρ σπαράγγια

250 γρ πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα

1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτρμμένο

4 φιλέτα σολομού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την κρέμα βαλσάμικου ξυδιού μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι.
3 Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε μαζί με τα φασολάκια, τις φέτες πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
4 Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω τα φιλέτα σολομού. Αλείφουμε το σολομό με 2 κ.σ. μίγμα μελιού.
5 Απλώνουμε και το μίγμα με τα σπαράγγια γύρω από τα φιλέτα σολομού.
6 Ψήνουμε για 4 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με 2 κ.σ. μείγμα μελιού. Επιστρέφουμε στο φούρνο, ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε το σολομό με το υπόλοιπο μείγμα μελιού.
7 Επιστρέφουμε τα φιλέτα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος