Γλυκιά πουτίγκα ρυζιού με βανίλια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

105΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

½ κούπα ρύζι λευκό μακρύκοκκο

2 κούπες γάλα

1 κούπα κρέμα γάλακτος light

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

½ κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. βούτυρο

¼ κούπας ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
2 Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
3 Σουρώνουμε και το βάζουμε κάτω από το νερό της βρύσης να παγώσει. Το αφήνουμε να στεγνώσει.
4 Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ξύσμα και την κανέλα. Μόλις φουσκώσει, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο τ. Κερκύρας και τη ζάχαρη, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
5 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι στο μείγμα, ανακατεύουμε και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ.
6 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Στα 45 λεπτά ανοίγουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στο πυρέξ.
7 Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή.
Δημήτρης Σκαρμούτσος