Γλυκοπατάτες με αυγά και kale

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κόκκινο κρεμμύδιψιλοκομμένο

2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μεγάλες γλυκοπατάτεςκομμένη σε κυβάκια

1 κ.γ. τσίλι

φύλλα kale, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

μεγάλα αυγά

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

καυτερή σάλτσαγια το σερβίρισμα

1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε τα 2 από τα κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο, το αλάτι και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3-5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
2 Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα σκεύος.
3 Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κ.γ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και 1/2 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
4 Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέτουμε το τσίλι και το kale.
5 Σερβίρουμε τα λαχανικά και τις γλυκοπατάτες μας στο μισό πιάτο.
6 Στο ίδιο τηγάνι σπάμε τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα αυγά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις γεύσεις μας.
7 Ρίχνετε από πάνω τις φέτες αβοκάντο στα λαχανικά μας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα αυγά μας, ιδανικά πάνω σε φέτες από ψωμί, δίπλα στις γλυκοπατάτες μας και απολαμβάνουμε μαζί με έναν αρωματικό esspresso.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος