02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. | |
Ανακατεύουμε το σπασμένο μπισκότο και την κανέλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. | |
Βουτάμε κάθε τορτίγια στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τα βυθίζουμε στο μπισκότο. Φροντίζουμε το μπισκότο να πάει παντού. | |
Αναποδογυρίζουμε μια φόρμα για μάφινς. Τοποθετούμε τα κομμάτια τορτίγιας ανάμεσα στις θήκες για μάφιν. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. | |
Για τα καραμελωμένα μήλα: | Σε τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μήλα, τα μπαχαρικά, την καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. |
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα μήλα. | |
Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το κόρν φλάουερ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πήξει η σάλτσα, περίπου 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. | |
Για τη κρέμα: | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά ξεκινάμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη. |
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο τη κρέμα μας σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε. | |
Για τη σύνθεση: | Μεταφέρουμε τη κρέμα μας σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε τα τάκος με κρέμα και από πάνω απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Σερβίρουμε αμέσως. |