Γλυκά τάκος με καραμελωμένα μήλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις τορτίγιες:

6 τορτίγιες, πολύ μικρές

1 φλ. τριμμένο μπισκότο

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 φλ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για τα μήλα:

2 κ.σ. βούτυρο

34 μέτρια μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. νερό

1 κ.γ. κανέλα

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. κόρν φλάουερ

2 κ.σ. νερό

 

Για τη κρέμα:

500 γρ. γιαούρτι 5%, Total

400 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. άχνη ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ανακατεύουμε το σπασμένο μπισκότο και την κανέλα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε κάθε τορτίγια στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια τα βυθίζουμε στο μπισκότο. Φροντίζουμε το μπισκότο να πάει παντού.
Αναποδογυρίζουμε μια φόρμα για μάφινς. Τοποθετούμε τα κομμάτια τορτίγιας ανάμεσα στις θήκες για μάφιν. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τα καραμελωμένα μήλα: Σε τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μήλα, τα μπαχαρικά, την καστανή ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 4-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα μήλα.
Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το κόρν φλάουερ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πήξει η σάλτσα, περίπου 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη κρέμα: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά ξεκινάμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο τη κρέμα μας σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση: Μεταφέρουμε τη κρέμα μας σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε τα τάκος με κρέμα και από πάνω απλώνουμε τα καραμελωμένα μήλα. Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος