Γλυκιά τάρτα με κολοκύθα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα

βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα

 

Για τη γέμιση:

1 κιλό κολοκύθα, τριμμένη

150 γρ. ζάχαρη

3 αβγά, χτυπημένα

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο μοσχοκάρυδο

140 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε το 1 φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.
3 Σκεπάζουμε με το 2 φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
4 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
5 Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
6 Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε την κολοκύθα για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
7 Στραγγίζουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
8 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
9 Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μίγμα κολοκύθας και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.
10 Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος