01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε το 1 φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. |
3 | Σκεπάζουμε με το 2 φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. |
4 | Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας. |
5 | Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
6 | Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε την κολοκύθα για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. |
7 | Στραγγίζουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ και την πολτοποιούμε. |
8 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πολτοποιημένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
9 | Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μίγμα κολοκύθας και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. |
10 | Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. |