01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για την πουτίγκα: | Ανακατεύουμε σε μπολ το κορν φλάουρ με το αλάτι και προσθέτουμε 1 κούπα από το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει εντελώς το κορν φλάουρ, χωρίς να μείνει κανένας σβώλος. |
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Αν χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, βγάζουμε τα σποράκια και τα βάζουμε κι αυτά στο γάλα. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι το γάλα να κοντεύει να βράσει. | |
Βγάζουμε το γάλα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε ξανά το γάλα με το κορν φλάουρ (το κορν φλάουρ έχει την τάση να πέφτει στον πάτο του μπολ) και προσθέτουμε 1 κούπα από το βραστό γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα. | |
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι με το γάλα στη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας αργά - αργά, το γάλα με το κορν φλάουρ. | |
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. | |
Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα ή τις βανίλιες. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη ή λαδωμένο λαδόχαρτο την επιφάνεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει, τα βάζουμε στο ψυγείο. | |
Για την τάρτα: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Ανακατεύουμε το μίγμα πουτίγκας με τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα την οποία έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει. | |
Αναμειγνύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο τύπου Κερκύρας και ανακατεύουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε τα μήλα και προσθέτουμε στην κορυφή ξηρούς καρπούς. | |
Τα ψήνουμε για 45 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα, ώστε τα μήλα να παραμένουν τρυφερά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. |