Γλυκό κουταλιού κεράσι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά κεράσια

1 ½  κιλό ζάχαρη

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και στεγνώνουμε σε πετσέτα.
2 Αφαιρούμε τα κουκούτσια, προσέχοντας να μην τα χαλάσουμε (με ειδικό εργαλείο για αφαίρεση κουκουτσιών). Κάνουμε την αφαίρεση των κουκουτσιών πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε μετά, κρατώντας έτσι όλους τους χυμούς των κερασιών.
3 Όταν τελειώσουμε, βάζουμε όλα τα κεράσια μέσα στην κατσαρόλα με τους χυμούς και τα καλύπτουμε με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα.
4 Την επόμενη μέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και βράζουμε. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται με μια κουτάλα.
5 Όταν πήξει το σιρόπι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και βράζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Για να ελέγξουμε αν έχει γίνει το σιρόπι, παίρνουμε λίγο με ένα κουτάλι και το αφήνουμε να στάξει πάνω από ένα πιάτο. Γέρνουμε ελαφρώς το πιάτο. Αν τρέχει το σιρόπι, δεν έχει πήξει αρκετά και θέλει λίγο ακόμα βράσιμο.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κάθε λίγο κουνάμε την κατσαρόλα για να φουσκώσουν κι άλλο τα κεράσια.
7 Όταν κρυώσει εντελώς, βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος