Γλυκό ψωμί με cranberries, καρύδια και γλάσο πορτοκαλιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

1

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμί:

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¾ φλ. μαύρη ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

1 φλ. cranberries, ψιλοκομμένα + 1 φλ. για γαρνιτούρα

3/4 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα

3/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1/4 φλ. βούτυρο, λιωμένο

1 αβγό, χτυπημένο

2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο

 

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

200 γρ. τυρί κρέμα

2/3 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τα ψιλοκομμένα cranberries, τα καρύδια και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο , το αβγό και ανακατεύουμε.
4 Ρίχνουμε το μίγμα του πορτοκαλιού στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί.
5 Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
6 Ρίχνουμε στον κάδο του μούλτι το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα.
7 Ξεφορμάρουμε το γλυκό ψωμί, το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε το γλάσο πορτοκαλιού.
8 Γαρνίρουμε με 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο και φρέσκα cranberries και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος