01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμετο φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, τα ψιλοκομμένα cranberries, τα καρύδια και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο , το αβγό και ανακατεύουμε. |
4 | Ρίχνουμε το μίγμα του πορτοκαλιού στο μπολ με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί. |
5 | Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά. |
6 | Ρίχνουμε στον κάδο του μούλτι το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα. |
7 | Ξεφορμάρουμε το γλυκό ψωμί, το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε το γλάσο πορτοκαλιού. |
8 | Γαρνίρουμε με 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο και φρέσκα cranberries και σερβίρουμε. |