01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (2 κ.γ. αλέυρι) ένα ταψί 33x22 cm καιτο αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμς τις 2 κούπες αλεύρι, τις 2 κούπες ζάχαρη, 1 κ.γ. σόδα, 1 κ.γ. κάνελα και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 κούπας νερό, 1/2 κούπας βούτυρο και 1/4 κούπας κακάο και φέρνουμε το μίγμα σε βράση ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. |
3 | Προσθέτουμε το μίγμα κακάο στο μεγμα αλευριού. Χτυπάμε με ένα μιξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα, το 1 κ.γ. βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε τα πολύ καλά. |
4 | Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στους 190°C για 22 λεπτά ή μέχρι να εισάγεται μια οδοντογλυφίδα στην μέση του ταψιού και να βγαίνει τελείως καθαρή. |
5 | Όταν το γλυκό κρυώσει το αφαιρούμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. |
6 | Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε 6 κ.σ. βούτυρο, το γάλα και το υπολειπόμενο 1/4 κούπας κακάο και ανακατεύοντας διαρκώς φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό. |
7 | Αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο την φωτιά. Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τις υπολοιπόμενες 2 κ.γ. βανίλια. |
8 | Απλώνουμε το μίγμα ζεστό πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τα πεκάν. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε. |