Γλυκό σοκολάτα βανίλια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 255 γρ)

2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

¼ κ.γ. αλάτι

¾ κούπας νερό

½ κούπα βούτυρο

½ κούπα κακάο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης

½ κούπα βουτυρόγαλα με χαμηλά λιπαρά

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

2 μεγάλα αυγά

6 κ.σ. βούτυρο

1/3 κούπας γάλα χωρίς λιπαρά

3 κούπες ζάχαρη άχνη

¼ κούπας τεμαχισμένα πεκάν, ψημένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (2 κ.γ. αλέυρι) ένα ταψί 33x22 cm καιτο αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμς τις 2 κούπες αλεύρι, τις 2 κούπες ζάχαρη, 1 κ.γ. σόδα, 1 κ.γ. κάνελα και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 κούπας νερό, 1/2 κούπας βούτυρο και 1/4 κούπας κακάο και φέρνουμε το μίγμα σε βράση ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
3 Προσθέτουμε το μίγμα κακάο στο μεγμα αλευριού. Χτυπάμε με ένα μιξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα, το 1 κ.γ. βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε τα πολύ καλά.
4 Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στους 190°C για 22 λεπτά ή μέχρι να εισάγεται μια οδοντογλυφίδα στην μέση του ταψιού και να βγαίνει τελείως καθαρή.
5 Όταν το γλυκό κρυώσει το αφαιρούμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
6 Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε 6 κ.σ. βούτυρο, το γάλα και το υπολειπόμενο 1/4 κούπας κακάο και ανακατεύοντας διαρκώς φέρνουμε το μίγμα σε βρασμό.
7 Αφαιρούμε τη κατσαρόλα απο την φωτιά. Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τις υπολοιπόμενες 2 κ.γ. βανίλια.
8 Απλώνουμε το μίγμα ζεστό πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τα πεκάν. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος