01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μπέικιν σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα μήλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα μέντας και ανακατεύουμε. Καλό είναι να έχουμε ζεστάνει πρώτα το λάδι καρύδας σε ένα άλλο μπολ πριν το βάλουμε στο μίγμα. |
4 | Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά, χτυπώντας με μίξερ. |
5 | Λαδώνουμε ένα ταψί με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το μείγμα του γλυκού, απλώνοντάς το με μια σπάτουλα. |
6 | Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά, βάζοντας στο κέντρο του μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο. |
7 | Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα μέντας και χτυπάμε. Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο. |
8 | Bγάζουμε από το φούρνο το κέικ και το αφήνουμε στο ταψί για 15 λεπτά. Mεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. |
9 | Όταν κρυώσει εντελώς, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε. |