01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. |
2 | Απλώνουμε τη σάλτσα μήλου σε χαρτί κουζίνας δημιουργώντας μια στρώση πάχους 1-1,5 cm και καλύπτουμε με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ξύνουμε ελαφρά την σάλτσα και τη τοποθετούμε σε ένα μπολ. |
3 | Σε μια μεγάλο μπολ τοποθετούμε την ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε τα υλικά με ένα μίξερ πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφρώδες (περίπου για 2 λεπτά). Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πουρέ μπανάνας και χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά. |
4 | Προσθέτουμε τα αυγά, ένα την φορά χτυπώντας πολύ καλά με το μίξερ μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέστε τον καφέ και την βανίλια και χτυπήστε πολύ καλά. |
5 | Σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε καλά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. |
6 | Τοποθετούμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί 20 cm στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 175°C ή μέχρι το γλυκό να είναι έτοιμο (εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού. Οταν την βγάλουμε θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να είναι καθαρή). |
7 | Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο ταψί πριν το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη. |