Γλυκό σοκολάτας μπανάνας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

½ κούπα σάλτσα μήλο (πελτέ) χωρίς προσθήκη ζάχαρης

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

¼ κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα πουρέ ώριμης μπανάνας (πολτοποιημένες μπανάνες)

2 μεγάλα αβγά

1 κ.γ. στιγμιαίος καφές

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 127 γρ.)

½ κούπα κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ αλάτι

Ζάχαρη άχνη (προαιρετική)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
2 Απλώνουμε τη σάλτσα μήλου σε χαρτί κουζίνας δημιουργώντας μια στρώση πάχους 1-1,5 cm και καλύπτουμε με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ξύνουμε ελαφρά την σάλτσα και τη τοποθετούμε σε ένα μπολ.
3 Σε μια μεγάλο μπολ τοποθετούμε την ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε τα υλικά με ένα μίξερ πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφρώδες (περίπου για 2 λεπτά). Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πουρέ μπανάνας και χτυπάμε τα υλικά πολύ καλά.
4 Προσθέτουμε τα αυγά, ένα την φορά χτυπώντας πολύ καλά με το μίξερ μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέστε τον καφέ και την βανίλια και χτυπήστε πολύ καλά.
5 Σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε καλά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
6 Τοποθετούμε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί 20 cm στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 175°C ή μέχρι το γλυκό να είναι έτοιμο (εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού. Οταν την βγάλουμε θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να είναι καθαρή).
7 Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο ταψί πριν το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
Δημήτρης Σκαρμούτσος