Γλυκό του κουταλιού καρότο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρότα

1 κιλό ζάχαρη

1 κούπα νερό

1/2 κούπα γλυκόζη

2 κ.σ. λεμόνι, χυμός

2 στικ βανίλια

λίγο αμύγδαλο ωμό

1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε καλά τα καρότα και τα ξύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κόβουμε τα καρότα μας σε λεπτές, σχετικά λωρίδες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
2 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα καρότα από το ζουμί που τυχόν βγάλουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τα βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το γλυκό του κουταλιού μας.
3 Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα, όπως και λίγα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στη μέση περίπου της βράσης.
Δημήτρης Σκαρμούτσος