Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

780΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. ροδοπέταλα (από αράντιστα τριαντάφυλλα κήπου)

1½ λίτρο νερό

χυμός από 1 λεμόνι

350 γραμμ. νερό

1½ κιλό ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αφαιρούμε τη λευκή βάση από τα ροδοπέταλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 1/2 λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα ροδοπέταλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού. Τα ξεχωρίζουμε με τα δάχτυλά μας.
2 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 350 γρ. νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105-106°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
3 Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το σιρόπι τα ροδοπέταλα. Αφήνουμε για 12 ώρες και ξαναβράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου τα ροδοπέταλα γίνουν διάφανα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος