01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Αφαιρούμε τη λευκή βάση από τα ροδοπέταλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1 1/2 λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα ροδοπέταλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού. Τα ξεχωρίζουμε με τα δάχτυλά μας. |
2 | Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 350 γρ. νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105-106°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). |
3 | Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό το σιρόπι τα ροδοπέταλα. Αφήνουμε για 12 ώρες και ξαναβράζουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου τα ροδοπέταλα γίνουν διάφανα. |