01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
2 | Προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και ανακατεύουμε ώστε το μείγμα να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη, μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. |
4 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. |
5 | Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού ή νούντλς. |